09 augusta, 2014

7 tipov, ako ráno vyzerať oddýchnuto bez make-upu

Použitie očného krému s obsahom kofeínu, nanesenie svetlých rozjasňujúcich tieňov do vnútorného kútika oka, vymaľovanie slznej hrany oka bielou ceruzkou a následné nalíčenie horných aj spodných rias a samozrejme použitie bronzovacího púdru. To sú všeobecne známe kozmetické triky. My pre vás máme niekoľko ďalších, pri ktorých líčidlá nebudete potrebovať.

1. Vstávať a cvičiť
Vstať si o hodinu alebo dve skôr a ísť si zacvičiť, to naozaj funguje. Ranné cvičenie prebudí orgány, kosti a svaly, a celkovo tak po dlhom spánku telo nahodí do režimu pohotovosti. Rozprúdite krv v žilách, čo vám dodá potrebnú zdravú farbu.

Že je to hrozná predstava a vy sa ráno do posilňovne rozhodne nevymotáte? Nevadí. Skúste si aspoň pätnásť minútové cvičenia z YouTube, prejsť sa na bicykli alebo párkrát obehnúť blok.

2. Náušnice, prosím
Pár náušníc s farebnými kamienkami, to je to, čo po ranu potrebujete. Čím viac kamienkov, tým väčší efekt budú mať. Ich farby sa budú krásne odrážať na pleť, a budete tak vyzerať, ako by ste sa vyspala doružova. Mentolová, smaragdová, tyrkysová alebo Amethyst. To sú farby s najväčším efektom.

3. Ľadová voda
Pre rozospaného človeka to sú hotové muky. Avšak oplachovanie tváre ľadovou vodou naozaj funguje. Liečba šokom mozgu pomáha naštartovať, a navyše tiež otvára oči. Ak máte dosť odvahy na to, pustiť na seba studenú vodu (vydržíte 10 sekúnd?), Rozhodne neváhajte a urobte to. Telo tak zažije raketový štart! Ak máte problém s opuchnutými viečkami, dajte si do mraziaku vždy večer pred vstávaním dve lyžice a ráno si ich priložte na oči. Po schladení opuch zmizne.

4. Doprajte si citrusy
Ak zažívate dopoludnia ťažký útlm energie, doprajte si citrusy. Tie vás počas chvíľky postaví na nohy. Pokiaľ na exotické plody, ako je pomaranč, citrón alebo grapefruit, práve nemáte chuť, aspoň si k nim privoňajte. Aj tak málo stačí na to, aby mozog dostal povzbudzujúce signál a začal lepšie fungovať. Áno, aj sprchovací gél s vôňou citrusov sa počíta!

5. Metóda 20/20
Ak celý deň trávite za obrazovkou počítača, naučte sa praktizovať metódu 20/20. Tá spočíva v tom, že sa každých dvadsať minút zadívate na 20 sekúnd mimo počítač do diaľky. Znižujete tak namáhanie očí a ich následné začervenanie.

 6. DIY akupresúra
Odborníci tvrdia, že akupunktúra funguje ako protijed letargia. To ale vyžaduje čas a peniaze. Rýchle riešenie? DIY verzie. Skúste stlačiť bod medzi ukazovákom a palcom, a zaistiť si tak rýchlu energetickú podporu.

7. Pite toľko, koľko môžete
Nie je to žiadna veda - všetko živé bez vody vädne a my nie sme výnimkou. Na pracovnom stole tak majte celý deň pripravenú fľašu s vodou a doplňte ju zakaždým, keď ju vypijete. Dôkladná hydratácia neprospieva len orgánom, ale aj pleti.


  zdroj: http://www.elle.cz/




6 komentárov:

  1. Určite si tento článok odniekiaľ skopírovala, že? :)))
    Rady sa mi páčia.....hlavne to s tými lyžičkami v mrazáku..
    Škoda, že teraz nemáme nejaké citrusové ovocie (ani sprcháč) doma, potrebovala by som zobudiť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš úžasný blog :3 Nenapadlo by mě si to najít na internetu, ale jsou to vážně užitečný věci co se budou hodit :)
    http://mylittledreams-rommi.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tú metódu 20/20 určite vyskúšam, kým som študovala až tak ma oči neštípali, ale odkedy pracujem a sedím celý deň na počítačom cítim to poriadne, niekedy ma oči tak pália, že sa už nedokážem na nič pozerať a doma nie som schopná ani čítať ani pozerať telku o počítači nemôže byť ani reč.

    OdpovedaťOdstrániť