06 marca, 2015

UNICORN...

Jednorožce. Mýtické alebo bájne stvorenie, ktoré v dnešnej dobe prirovnávajú k antilope alebo koňovi.
Všeobecne je považovaný za symbol dobra a čistoty. V legendách po celom svete sa o jednorožcoch hovorí to, že to boli veľmi vznešené tvory, žijúce v hlbokých lesoch, ktoré ich zároveň aj chránili. 
Mali bielu srsť, zlatožltú hrivu, a uprostred čela im vyrastal dlhý skrutkovito zatočený roh.
Práve rohom z jednorožcov sa pripisovali magické a liečivé schopnosti, a ľudia verili, že práve tieto rohy zneškodňovali rôzne jedy a čistili vodu. 
Napriek tomu, že existuje nespočetné množstvo malieb a zobrazení jednorožcov, ktoré nájdeme v erboch miest, či šľachtických rodoch, a ľudia si o nich rozprávali a stále rozprávajú po celom svete, doposiaľ sa nikomu nepodarilo vierohodne dokázať existenciu jednorožcov. 
V roku 2012 sa však údajne severokórejským archeológom podarilo nájsť úkryt bájneho jednorožca.


Stretnutia s jednorožcami


O jednorožcoch však nehovoria len staroveké legendy, ale existujú ľudia, ktorí sa vraj mali osobne stretnúť s týmito bájnymi tvormi. 

Jednou z nich je aj britská spisovateľka Diana Cooperová, ktorá sa s jednorožcom stretla na svojej záhrade. Jednorožca vraj videla a cítila veľmi jasne - popísala ho ako vznášajúce sa zahmlené biele svetlo. Nadprirodzený tvor ju vraj telepaticky poprosil o to, aby napísala knihu o jednorožcoch.
Ona mu však takisto obyčajnou
 myšlienkou povedala, že nevie nič o jednorožcoch. Diana Cooperová však napokon od nadprirodzeného tvora dostala do svojho vedomia všetky informácie o jednorožcoch. 


A neskôr skutočne aj napísala knihu - Zázračné jednorožce, kde ich popisuje ako éterické bytosti, ktoré boli prítomné v Atlantíde počas Zlatého veku, kedy boli všetci ľudia schopní sa s nimi spojiť.

Existovali teda jednorožce skutočne ako éterické bytosti? 
Diana Coperová dokonca vo svojej knihe popísala aj to, že s jednorožcom sa mali stretnúť aj dve Angličanky Truda Clarková a Susan Venusová.
Obe sa vybrali so svojím známym navštíviť staršiu pani menom Lorraine niekde na vidieku. Pani Lorraine mala vedľa svojho domu výbeh pre divoké kone.
Keď sa zotmelo, Lorriane sa ich opýtala, či by chceli vidieť jednorožca. Mysleli si, že staršia pani im ho chce ukázať niekde na obrázku, no ona im povedala, že im ukáže skutočného jednorožca. 

Keď prišli k výbehu, Lorraine zakričala na svoje kone, a okrem obyčajných divokých koní, k bráne prišiel aj nádherný biely jednorožec, ktorý doslova žiaril.



Mohli sa tieto dve Angličanky spolu so svojím známym skutočne stretnúť s jednorožcom?



Ako vidno jednorožce dodnes fascinujú ľudí, no priamy dôkaz o tom, že by tieto tvory existovali, ak nepočítame nepotvrdený archeologický objav v Severnej Kórei, stále 
ľudia nemajú. A čo ak priame dôkazy ani neexistujú, a jednorožce sú skutočne len éterické bytosti, tak ako anjeli? Môžu ich teda vidieť len vybraní jedinci?

(text stretnutia s jednorožcami- z magazin.atlas.sk) 


Ja si myslím že tieto čarovné tvory existovali niekedy veľmi dávno a len vymreli. A možno ešte stále žijú potomkovia jednorožcov napr. koňe. 


Proste tento článok som musela napísať. A síce mi to zabralo dosť veľa času, ale tieto tvory prosne milujem ( áno som divná) .... :D



 Bílá srst,klapot koní
růže,lilie-to vše kolem voní.
Zář do tmy přináší,
světlo z rána donáší.
Hříva zlatá,ocas stejný
zařící roh čarodějný.
Žhnoucí oči,rychlé nohy,
a kopyta barvy duhy.
Nezvítězí žádná zlověst,
jednorožec není pověst.




z
http://www.mujsplnenysen.estranky.cz/clanky/basen-o-jednorozci.html




3 komentáre:

  1. Tie stretnutia s jednorožcami sú naozaj zaujímavé :O :O

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zajímavý a netradiční článek, který se jen tak nevidí :D Já mám jednorožce, taky hrozně ráda:D<3
    http://lifewithester.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milujem mýtické stvorenia a jednorožce tam určite patria.

    OdpovedaťOdstrániť